marți, 19 octombrie 2010

Metamorfoza... I


METAMORFOZÁ, metamorfozez, vb. I. 1. Refl. (Despre unele animale inferioare) A se dezvolta prin metamorfoză. 2. Refl. și tranz. A căpăta sau a face să capete altă figură, altă înfățișare; fig. a(-și) schimba caracterul, firea, comportarea. ♦ (Mitol.) A (se) preface în plantă, în animal sau într-un lucru neînsuflețit. – Din fr. métamorphoser.
Cu totii ne transformam, unii din bine in rau, unii viceversa. Cu totii evoluam, mai rar si involuam. Intrebarea este doar motivul pentru care schimbarea se produce asa de repede, motivul pentru care timpul s-a transformat intr-o linie continua si rapida, trasata subtire si ascutit in noi, paralela deci imposibil de ajuns la ea. Da, e adevarat : TIMPUL TRECE PE LANGA NOI SI SE METAMORFOZEAZA IN NIMICUL DE AZI.
Definitie nebuna de felicis :
Metamorfoza este procesul prin care un suflet se schimba intr-un alt tip de suflet, dar cu proprietati de suferinta ascunse intr-un suflet de soapte, filozofic distrus in mii de bucatele. Astfel daca tu te metamorfozezi intr-o alta persoana, inseamna simplul fapt ca un sentiment incepe sa iti predomine sufletul mult mai tare ca inainte. Dar eu nu stiu, nu stim niciunul dintre noi cand se schimba un sentiment pentru ca acela ne acapareaza toata constiinta.
TO BE CONTINUED...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu